Вести за индустријата

  • Активноста на електричниот прозорец е контролирана од главниот прекинувач во автоматскиот прекинувач. Кога главниот прекинувач е во позиција OFF, може да се отворат или затворат само прозорците на возачката врата. Кога главниот прекинувач е во позиција ON, сите Windows може да се отворат или затворат со автоматскиот прекинувач. Само притиснете го копчето за автоматско префрлување на втората позиција за да започнете.

    2021-08-12

  • Улогата на системот за подмачкување е постојано да пренесува доволна количина на чисто масло со соодветна температура на сите делови за пренос кога работи моторот и да формира маслен филм меѓу нив.

    2021-08-11

  • Системот за спојки е важен дел од системот за пренос на автомобили. Директно ја прифаќа моќноста на моторот, а потоа преминува во менувачот за да ја намали брзината и го зголеми вртежниот момент, а потоа преминува на тркалата. Има функции на мазен спој за да се обезбеди непречен старт на автомобилот, привремено исклучување на струјата за да се обезбеди непречена работа при менување брзини и да се спречи преоптоварување на преносниот систем.

    2021-07-31

  • Полу вратилото на автомобилот се нарекува и погонско вратило, кое го поврзува диференцијалот со погонските тркала.

    2021-07-16

  • Работниот процес на спојката може да се подели на процес на разделување и процес на ангажирање.

    2021-07-16

  • Системот за палење е важен дел од бензинскиот мотор.

    2021-07-15

We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept